8 tips voor Windows 8

Windows 8 screenshot

Windows 8 screenshot

Windows 8 heeft een aantal geweldige nieuwe tips en trucs en verbetert de vele bestaande functies van Windows 7. Overigens is de kernel bijna gelijk aan win7, maar pretenderen ze het ‘beter geregeld te hebben’.

1. Organiseer uw Windows 8 apps
In het nieuwe Start scherm kunnen app tegels worden georganiseerd door ze te slepen en neer te zetten waar je wilt. Maar ze lijken op het eerste te worden geregeld in een aantal willekeurige groepen, zonder duidelijke manier om deze bijeenkomsten te regelen. Het geheim van het regelen van hen is om de kleine min klik (-) teken aan de rechterbenedenhoek van het scherm Start. Dit verkleint alle tegels naar beneden in een mini-miniatuurweergave. Klik nu op een groep van tegels en sleep het waar je wilt. Groepen kunnen ook worden benoemd – klik met de rechtermuisknop op een groep dan is de knop Naam wijzigen klikt u links onderaan.


2. Verkennen schijf-image bestanden
Disc images, of ISO-bestanden, worden vaak gebruikt om de gehele inhoud van een cd of dvd op te slaan in een makkelijk-te-downloaden-formaat. Hun inhoud kan niet worden weergegeven in Windows Verkenner, maar in de nieuwe Windows 8 File Explorer kan het werk doen. In File Explorer, zoekt u het ISO-bestand en selecteer het. Klik op het gekleurde lipje van de bovenkant van het venster gelabelde Image Tools. Klik op het pictogram met de naam Mount, en het ISO-bestand wordt geopend als een ‘virtuele’ CD / DVD-station, waardoor alle bestanden worden benaderd, net als een gewone schijf. Om te sluiten, de nieuwe schijf in de linker paneel van File Explorer te selecteren, klik met de rechtermuisknop en kies Uitwerpen.

3. Gemakkelijker printen met Windows 8
Hoewel het afdrukken vanaf oude stijl Desktop applicaties werkt net als in Windows 7, het afdrukken van die apps die dit ondersteunen, zoals de foto’s app, kan een puzzel zijn. Dit komt omdat er geen duidelijke afdruk knop of menuoptie. Het geheim is dat het afdrukken in Windows 8 apps nu wordt gedaan via de Apparaten charme. Beweeg de muis om de top-rechts of rechts onder (of druk tegelijk op de Windows-toets en C), vervolgens kies Apparaten en selecteer de printer. Een snelkoppeling is naar de Control (Ctrl) en P toetsen samendrukken – dit opent de apparaten charme direct.

4. Aangepaste sync functies in Windows 8
De nieuwe sync-functie van Windows 8, die werkt alleen als je in de pc inlogt met een Microsoft-account, is het handig als u meerdere Windows 8 pc’s. Het bespaart dat u alle instellingen op elke pc, bijvoorbeeld als bureaublad achtergrond, display voorkeuren, browser geschiedenis en wachtwoorden te wijzigen. Echter, als u liever meer selectief te zijn over wat wordt gesynchroniseerd, is dit mogelijk. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en ik, klik vervolgens op ‘Wijzig PC-instellingen’ aan de onderkant. Kies ‘Synchroniseer uw instellingen’ dan is de tuimelschakelaars op de producten die u niet wilt synchroniseren, of klik op de bovenste toggle om de synchronisatie uit te schakelen.

win 8

5. Gemakkelijk screenshots
In Windows 7 was een foto van het hele scherm (een screenshot) nemen een proces van lange adem: druk op de Print Screen (PrtScrn) toets, opent u een foto-editor, zoals Paint, gebruikt u de optie Plakken of sneltoets (Control en V ), dan slaat u de afbeelding op. In Windows 8, heeft Microsoft de bouw van de functie in het besturingssysteem. Om een beeld te krijgen van het volledige scherm, drukt u op en houdt u de Windows-toets en tik vervolgens op de toets Print Screen. Het scherm wordt gedimd even aan te geven dat is gedaan. Open nu de foto’s bibliotheek en zal er een nieuwe map met de naam Screenshots zijn, met het beeld met de naam ‘Screenshot (1)’. Latere screenshots zijn opeenvolgend genummerd.

6. Zoek in alle Windows 8 app
Zoals afdrukken, kan het zoeken in win 8 veel hoofdbrekens veroorzaken. Bijvoorbeeld, waar is het zoekvak in Internet Explorer of the People app? Het geheim is dat alle zoekfuncties nu verzorgd door de Search charme. Om dit te openen, in een app activeert u de Charms bar bij de muisaanwijzer in de buurt van de top-rechts of links bovenaan, klik op Zoeken (alternatief, houdt u de Windows-toets en tik op Q). Typ nu in het zoekvak, en alleen resultaten uit de binnen die app wordt getoond. Als het zoeken charme is geopend vanaf het bureaublad, is een app zoekopdracht uitgevoerd.

7. Klik met de rechtermuisknop in Windows 8 om toegang tot systeemtaken te krijgen
Het verdwijnen van de bekende knop Start in het Start-scherm (en op de taakbalk in de Desktop) is waarschijnlijk een van de moeilijkste dingen om te wennen aan bij het verplaatsen van oudere Windows-versies. Maar Microsoft heeft een kleine concessie aan de gebruikers, ook al is het niet het adverteren. Duw de muisaanwijzer naar de linkerbenedenhoek, totdat de miniatuurafbeelding wordt weergegeven. Nu klik met de rechtermuisknop, en een pop-up menu verschijnt met snelkoppelingen naar de meest voorkomende systeem taken, zoals het openen van het Configuratiescherm of File Explorer. Er is ook een snelkoppeling naar het bureaublad te openen.

8. Gebruik Bestand Geschiedenis in Windows 8 tro back-up en herstellen van bestanden
Degenen die proberen om Windows 8’s back-upfunctie vinden zoekt tevergeefs. Het is vervangen door File History, die automatisch bewaart kopieën van bestanden die zijn opgeslagen in de bibliotheken elk uur. Het vereist een aparte interne of externe harde schijf of een gedeelde netwerkmap. Om deze opgestart, opent u het Configuratiescherm in te stellen en klik op ‘Opslaan back-ups van uw bestanden met File History’. Als geschikte schijven zijn aangesloten, worden deze getoond (op een netwerk locatie te kiezen, klikt u op schijf). Klik op Inschakelen. Bestanden zijn nu veilig, en kan worden hersteld op elk gewenst moment door te klikken op Herstellen persoonlijke bestanden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *