windows 8 met startmenu

Het is even wennen aan de nieuwe interface van Windows 8. Misschien dat het na verloop van tijd wel went, maar u kunt het zelf ook aanpassen, zodat u weer een oud en vertrouwd startmenu heeft en ook weer een aan en uit knop. U krijgt niet heel windows 7 terug, maar een aantal makkelijke en vertrouwde features zijn makkelijk weer terug te krijgen.

Alternatieven

Bij windows 8 draaien standaard programma’s als een app op het startscherm. Dat betekent dat u op zoek moet naar alternatieven omdat deze niet meer standaard aanwezig zijn na de installatie. Bijvoorbeeld is er geen windows mail (misschien is Mozilla Thunderbird een alternatief of outlook natuurlijk) . Een app als muziek kan bijvoorbeeld spotify worden… het is maar wat je wilt. Let op wat je verandert, het is bijna altijd weer terug te zetten als je gaat naar configuratiescherm-programma’s-uw standaardprogramma’s instellen.

Startmenu windows 7 stijl

startmenu8Het startmenu dat we gaan instellen komt niet helemaal, maar wel bijna overeen met de oude vertrouwde omgeving. U kunt hiervoor het gratis programma gebruiken Start Menu 8 (www.startmenu8.com/nl). Bij de installatie moet u aanvinken dat u het startscherm over wilt slaan. Dan gaat u bij het opstarten meteen naar het bureaublad. Eigenlijk alles wat u gewend was staat in het startmenu: programma’s, zoeken, snelkoppelingen naar het configuratiescherm enz.

Afsluitknop

Tot slot kunt u een afsluitknop maken. Ga op het bureaublad staan, klik rechts en kies voor nieuw-snelkoppeling. Bij het kopje geef de locatie van het item op, typt u shutdown /s /t 0 waarna u klikt op volgende. Geef de snelkoppeling een pakkende naam (iets als AFSLUITEN of zo) en klik op voltooien. U heeft nu een snelkoppeling gemaakt waarmee u windows in 1 keer afsluit. Er zit dus geen bevestigingsvraag voor, dus dubbelklikken en hij sluit meteen af. U kunt nog het pictogram wijzigen door rechts te klikken op de snelkoppeling en kiezen voor eigenschappen en vervolgens voor snelkoppeling-anderpictogram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *