navigatie google maps met snelheidsmeter!

Tegenwoordig is het vaker standaard dan uitzondering: de meeste auto’s hebben navigatie ingebouwd. Van zeer verschillende pluimage en, laat ik daar ook eerlijk over zijn, van ook zeer verschillende kwaliteit. Er zijn vele vergelijkingen te vinden van de verschillend aangeboden auto-navigatie. Het is natuurlijk ook een verdienmodel en een servicemodel voor de autobranche: nieuwe kaartuopdates, live verkeersservices, autohulp op afstand enz

De laatste trend is om navigatie in te bouwen en de updates en live services aan te bieden via data (ingebouwde SIM kaart of GSM). Google experimenteert met een open systeem gebaseerd op MAPS.

Mijn vorige auto had geen navigatie. Eigenlijk een bewuste keus. Ik rijd tweede hands auto’s van een jaar of 3 oud en daarin is een ingebouwde navigatie vaak niet up-to-date en, misschien nog wel veel irritanter, heeft geen of beperkte live verkeerservices. TOMTOM bracht een aantal jaar geleden betaalbare navigatie met TMC (een gratis radiosignaal) op de markt. Voor mij toen een goed alternatief. Met name in het buitenland.

Tegenwoordig, sinds het verdwijnen van de roaming kosten, navigeer ik met Google MAPS op de telefoon. Het grote voordeel is:

  • up to date kaarten (met wijzigingen van een week of 2 terug)
  • live route info
  • alternatieve routes
  • internet ondersteuning (alle adressen van bedrijven op internet worden gevonden)
  • spraak invoer
  • direct navigeren vanuit mij google agenda
  • verschillende vervoersmiddelen (ook lopen en fietsen!)
  • enz

Ik kan niet anders zeggen dan dat me dit veel gemak opgeleverd heeft én tijd bespaard. Files en opstoppingen worden vakkundig vermeden en de keuzes zijn helder.

Het enige manco was dat er geen snelheidsmeter in de app zit. En de max snelheid is ook interessant. Sinds vorige week heb ik daar een oplossing voor gevonden!

NaVmeter

de app NaVmeter installeer je op de telefoon waarbij de keuze wordt gegeven om deze te laten starten samen met google maps. Bij google maps komt dat een wit vlakje met de snelheid, die je kan verplaatsen op elke plek van de kaart.

De gratis variant heeft natuurlijk advertenties die niet tijdens het navigeren worden getoond, maar bij het openen van het volledige app venster van de app (en dan hoeft niet bij alleen gebruik met maps). De betaalde versie (1,99 bij tijd van schrijven) heeft geen advertenties én geeft ook de max snelheid aan, inclusief de bekende veranderingen.

Ik vind deze app geweldig omdat hij gewoon doet wat hij moet doen en geen poespas er om heen!

google maps snelheidsmeter