copy.com 20 GB cloud space

copycomUPDATE: Copy.com heeft aangekondigd dat ze stoppen met de service per 1 mei 2016… da’s erg jammer, ze bieden geen alternatief aan… helaas.

Zie meer op: https://www.copy.com/page/home;section:landing

Ik zelf ben een vervend gebruiker van Dropbox. Het was voor mij het verschil tussen allerlei oplossingen zoeken voor het continu up-to-date houden van bestanden op servers en USB sticks en gewoon lekker makkelijk, waar je ook bent, de juiste bestanden bij de hand te hebben. Nadat ik een tijd geprobeerd had met dropbox was dat al snel de oplossing. Ik heb nu bestanden in de dropbox staan, al dan niet gedeeld met anderen, die weer eens in de zoveel tijd gesynchroniseerd worden op mijn netwerkje (HDD). Dan ben ik er zeker van dat er in ieder geval nog ergens lokaal bestanden zijn opgeslagen.

Maar het nadeel van dropbox is de ruimte. Ik zit nu op 5 GB en dat is te weinig voor de gewone bestanden, maar ook voor de projecten die ik draai. Ik was al creatief aan het overhevelen naar mega.com (50gb), maar de interface is lang niet zo gemakkelijk als dropbox. En daarnaast is het vreselijk traag.

Maar toen copy.com (van barracuda networks) over de bruk kwam met 15 GB vrij gebruik en als je de windows app installeert nog eens 5GB, was dat de oplossing voor het gebrek aan ruimte. Copy.com is te benaderen via https, maar veel makkelijker op dezelfde manier als dropbox: een lokale copy op je eigen PC (of ander apparaat) die als directory wordt herkend en synchroniseert met de cloud. Super makkelijk, een kind kan de was doen. En een extra feature is dat copy ook nog een geschiedenis bijhoudt, op te roepen vanuit het icoon in de werkbalk, waarmee makkelijk een bewerking ongedaan gemaakt kan worden.
Ook als je op een netwerk met proxy werkt is dat eenvoudig in te stellen. Wel jammer dat de standaard settings van de proxyverbinding niet standaard over worden genomen.

copycom2Copy.com is een volledige dienst, snel, makkelijk en voor zover ik kan bekijken ook veilig en beschermd. De NSA kijkt overal mee, dus hier waarschijnlijk ook 🙂 maar daar is niets nieuws aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *