Streaming media downloaden

Streaming media downloaden

Bewerkt van PCM

Het downloaden van een YouTube-filmpje is niet zo’n probleem, daar zijn voldoende sites en tools voor. Ik zelf gebruik met name keepvid.com die niet moeilijk doet  bij het downloaden van een YT filmpje. Je kan zelf het formaat bepalen en dat is ook erg handig. Niet meer afhankelijk zijn van internet, zeker tijdens presentaties, kan soms erg belangrijk zijn.

Maar wat doe je als je een streamingclipje van een meer obscure site wilt bewaren? URL Snooper biedt uitkomst.

Onderaan het artikel staat ook een kleine beschrijving van gemistdownloader.nl. Daarmee kan je ook makkelijk TV programma’s downloaden (maar geen andere streaming media)

Als je een streamingmediabestand wilt opslaan, kom je meestal op een dood spoor. Vrijwel geen enkele site staat het toe dat je het videobestand met een rechtermuisklik opslaat. Dat betekent echter niet dat je alle hoop hoeft op te geven: met URL Snooper kom je een heel eind. Dit programma houdt bij op welke URL de streming media zich bevindt, waarna je het kan downloaden met bijvoorbeeld flashget.

1. Installatie

URL Snooper is nog geen 3 megabyte. Het kleine programmaatje houdt je internetverbinding in de gaten. Komt het een streaming protocol tegen, dan biedt URL Snooper je de mogelijkheid de stream op te slaan. Prettig is dat je de tool niet hoeft te installeren: je kunt ook een portable versie downloaden als zip. Download URL Snooper op www.donationcoder.com/Software/Mouser/urlsnooper/ en installeer het of pak het uit.

2. Interface

De interface van URL Snooper oogt nogal eenvoudig, maar is goed te doorgronden. In principe hoef je weinig te doen. Selecteer eerst File daarna Always on Top om de interface altijd zichtbaar te houden. Ga nu naar een site met streaming media en start een videoclip. Als het goed is, zie je in het venster vanzelf een link (of meerdere links) opduiken. Rechtsklik erop om de url te kopiëren naar je klembord.

URL snooper

3. Makkelijk downloaden met Flashget

Het makkelijkst kan je gevonden url’s downloaden met FlashGet. Download de laatste versie op www.flashget.com en installeer de tool. Om het videobestand te downloaden, klik je op het groene plusje (New) en plak je de url. Geef een naam en doelmap op en druk op Download, waarna het bestand word opgeslagen.
flashget

4. Probleemsites: Advanced Mode

Een aantal sites, zoals Uitzending Gemist, laten zich niet zo makkelijk vangen door URL Snooper. Maar er is een mogelijkheid om de media toch af te vangen. Klik op File, Advanced Mode en verander het Protocol Filter in Show All. Je krijgt nu een enorme berg aan informatie; hier zitten ook links naar de stream tussen. Probeer het eens door bij Exclusion Filter het woord ‘video’ in te typen. In het geval van Uitzending Gemist krijg je linkjes naar ts-bestanden van zo’n 10 seconden elk. Als je deze bestanden downloadt met FlashGet en achter elkaar plakt met een simpele videobewerker (zoals WonderShare Video Editor of TSSplitter), dan heb je uiteindelijk ook je videobestand te pakken.

url snooper

Gemistdownloader

GemistDownloader: Voor alles wat je gemist hebt (met dank aan helpdeskweb.nl)

Met GemistDownloader is het voor iedereen mogelijk om gemiste televisie-uitzendingen van de grote Nederlandse aanbieders te downloaden. Hierdoor wordt het mogelijk om een mooie uitzending te bewaren op je computer, zodat je er later nog eens naar terug kunt kijken. Maar je kunt een uitzending ook direct omzetten in een video die op je op jouw telefoon of televisie kunt afspelen, zodat je de uitzending op elk gewenst moment op de door jouw uitgekozen plek kunt terugkijken. Ook kun je een gedownloade uitzending op een dvd/cd branden, of op een usb-stick zetten, zodat je de uitzending makkelijk kunt meenemen of bewaren voor later. Daarnaast is GemistDownloader handig voor Nederlanders in het buitenland, omdat een gedownloade uitzending niet voortdurend hoeft te ‘bufferen’, waardoor de uitzending beter te bekijken is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *